Nejnovější recenze ze sekce Blesky
- malý,lehký,jednoduché ovládání-pro běžného uživatele plně dostačující
Cenově výhodný,plně dostačující pro nenáročnou práci
- sada je výborná pro domácí fotografování, ale i např. do kostelů apod.
Tento produkt jsem si zakoupil, neboť s ním mám velmi dobré zkušenosti - v dřívější práci jsem ho měl zapůjčen, a udělal jsem s touto sadou mnoho fotek. Tento produkt se velmi dobře používá, a je dobré si zakoupit odpalovač - stojí kolem 900kč - velmi mě dobře poradila obsluha - dá se i odpálit z 30m - mám s tím velmi dobré zkušenosti.Tento produkt funguje podle mých přesdtav a mohu jen doporučet všem, kdo fotí. Tento produkt má jěště další výhodu - je levný a kvalitní.
- Dostatečne vykonný blesk pro amaterskou i profesionalni praci napr.svatby oslavy a pod.Jsem spokojen
- konstrukcni reseni nedovoluje natoceni hlavy blesku vpravo o vic jak 90 stupnu coz je pri fotografovani na vysku a potrebe pouzit odrazeny blesk problem
pomer cena vykon naprosto vyhovujici
- Dobrá cena ve srovnání s orig. blesky Nikon.
- Srovnatelná technická data.
- Kvalita a zkušennosti se značkou Metz.
- Trochu mě zklamalo, že nelze ( bez dalšího příslušenství ) odpalovat blesk na dálku s Nikonem D 3100.
Blesk splňuje mé očekávání, kupoval jsem ho na " občasné " fotografování v převážně amaterské úrovni. Na bázi profi bych volil asi stejnou značku s vyšším směrným číslem.
- Solidní cena proti originálu Pentax,
Originál Pentax nesmyslně předražený,skoro ve všech funkcí stejný
- Cena.
- Plní svou funkci.
- Zatím nevím.
Používám jako přenosné světlo. Přímo pro makro je zajímavější provedení s přepínáním levá a pravá polovina LED.
- Síla záblesku
- Jednoduchost ovládání
- -
Velmi dobrý a jednoduchý blesk vhodný pro osvětlení rozsáhlých vnitřních prostor
- DCDWCF
- WEDEDE
SDVCSVCSD
- Snadná obsluha
- slušná cena
- solidní funkčnost
- slabší světelný výkon
Vzhledem k ceně velmi dobrý výrobek
- odpovídá ceně
cena
- Kvalitní značkový blesk.
- Nic.
K mé zrcadlovce Canon patří prostě blesk Canon, ke Canonu Canon :)
- - intuitivni nastavovani
- - vydrz baterii
- - rychlost nabijeni
- - naprosto dokonale osvetlene fotografie
Oproti bleskum Canonu vyrazne levnejsi, funkce vsak stejna. Takze doporucuji všem, kdo vaha mezi origoš Canonem a Metzem.
- Systémový blesk pro Samsung NX11 se kterým funguje bezchybně.
- Hlava blesku není otočná horizontálně.
- Není možné předem získat návod a podrobné technické parametry.
Jedná se o zatím jediný systémový blesk pro můj fotopřístroj (Samsung NX11), se kterým pracuje bez problémů. Zkušenosti s ním mám zatím výborné. Používání je jednoduché a zatím bezproblémové. Cenově byl u Megafoto velmi výhodný zvláště v porovnání s FotoŠkoda. I tak patří do dražší kategorie blesků. Lze používat pro téměř všechny situace s vyjímkou focení na větší vzdálenosti, kde je již jeho výkon nedostačující. Překvapile mě mile výdrž baterií, ale naopak rychlost nabíjení není jistě největší. Pozor na to, že blesk není možno použít na žádných jiných fotopřístrojích kromě Samsung řady NX!
- Plně vyhovující i pro náročnější makrosnímky. Díky možností zapojení levé nebo pravé strany světla i pro zdůraznění struktury .
- Za tuto cenu absolutně nic.
Občasné pořízení makrosnímků je toto světlo
plně vyhovující i pro náročnější makrosnímky. Díky možností zapojení levé nebo pravé strany světla i pro zdůraznění struktury .
ok
- Solidní, robustní konstrukce, rychlé upnutí do sáněk (bez šroubování)
- Ovládání zcela intuitivní včetně ne zcela běžných funkcí (až na nastavování některých parametrů podle čísla C.Fn, ale to stejně člověk udělá jen jednou)
- Komunikace Master-Slave v místnosti funguje bezvadně (i bez přímé viditelnosti mezi oběma blesky, ačkoli komunikace probíhá opticky), mimo místnost jsem nezkoušel, ale nedělám si kdoví jaké iluze právě s ohledem na způsob komunikace.
S předchozím bleskem pro Canon od jiného výrobce jsem bohužel měl negativní zkušenost, že s novým tělem nebyl již kompatibilní, takže jsem si raději připlatil za originál u kterého tu jistotu (doufejme) mám.
- Skvělý poměr kvalita/cena
Skvělý výrobek za super cenu
- Hodně dobrý blesk za přijatelné peníze
Funkce a vlastnosti blesku jsou naprosto dostačujcí.
- Výkon vs. cena proti originálu Canon
- Zatím jsem nenašel důvod proč si ho nekoupit.
Přesto že jsem chtěl původně Canon 430 EX II, tak nakonec zvítězila cena neoriginálního blesku Nissin a nelituji toho.Snad kromně vysokorychlostní synchronizace (kterou nejspíš nikdy nevyužiju) má vše co originál, ale skoro za poloviční cenu. Používám ho s Canonem EOS 40D a automatika funguje spolehlivě, záblesková kompenzace jde ovládat přímo s těla fotoaparátu a v režimu slave lze tento blesk položený mimo fotoaparát ve stojánku,který je součástí dodávky odpalovat interním bleskem fotoaparátu.Pro mne jako amatéra je tento blesk více než dostačující, a proto ho můžu s klidným srdcem doporučit.
- Poměr cena/výkon
- Pro amatérské užití velmi postačující
- Výklopná hlava ve velkém rozsahu
- Perfektní kompatibilita s DSLR Nikon D3000
- Velmi krátký záblesk a to i na plný výkon !!!!!
- Relativně rychle se nabíjí kondenzátor (zavisí to na bateriích)
- Součástí balení je mimo jiné taky velmi praktické pouzdro
- Možnost synchronizace s velmi krátkými časy závěrky (POZOR: musí tuto funkci taky podporovat vaše DSLR, což amatérské (D40, D3000, D3100 atd.) nepodporují.
- Je možné ho odpálit na dálku za pomocí např. SB900ky
- relativně nepřehledné a zdlouhavé ovládání při pokročilých nastaveních přístroje jako je přepínání mezi automat. zoomováním a manuálním atd. , i menu je dosti nepřehledné a velmi jednoduché občas mám problémy v něm něco najít, byť je tak jednoduché, ale poměrně nepřehledné.
- Nemá vbudovanou ochranu proti přehřátí (SB 900 jí má)
Tento blesk vlastním už něco přes rok (od roku 2011), takže jsem měl relativně dost času na to ho otestovat. Mezi hlavní důvody, proč jsem si pořídil ten a né např. alternativu od konkurence byl ten, že má extrémně krátké záblesky a to i na plný výkon, což např. u Metze je velký problém ( v této třídě). A další z důvodů byl takový, že jsem nechtěl volit jiné výrobce, protože u nich se objevuje někdy značná nepřesnost při exponování snímku. Měl jsem ještě jednu variantu - SB40
0, ale jeho papírové údaje mě velmi zklamaly a ceně neodpovídají. Za to tenhle si myslím, že ceně odpovídá jeho výkon a zpracování. Jako pro mě je takovou větší nevýhodou relativně nepřehledné a zdlouhavé ovládání při pokročilých nastaveních přístroje jako je přepínání mez automat. zoomováním a manuálním - samo o sobě by to zase až tak nevadilo, ale při reportážích, kde jde hodně o čas je to zdlouhavé, zvlášť když člověk to potřebuje častěji přepínat. Je to sice prakticky zanedbatelná nevýhoda, ale je ... pro mě určitě je. Dále tento blesk nemá vbudovanou ochranu proti přehřátí, což není zas až takový průšvich pro ty, kteří nefotí hodně fotek prakticky v kuse, nebo pro ty, kteří to dokáží odhadnout. Ještě jedna malinká nevýhoda je ta, že tento blesk má velmi jednoduché menu a prakticky několik kombinací vzájemně sepnutých tlačítek mají jinou funkci, což je škoda. Např. DSLR od Nikonu mají menu velmi přehledné, ano taky je tam pár tlačítek na ovládání, ale součástí DSLR je kurzor a fotograf si úplně jednoduše vybere co chce a nemusí si lámat nad tím hlavu které kombinace sepnout a pak klikat na tlačítko do té doby, až se někde dostane dál - je to taky taková blbost, ale jak jsem již uvedl při reportážích to může být někdy problém.Funkce jako je synchronizace na 2. lamelu apod. si naštěstí můžu volit přímo na DSLR, takže to jde velmi rychle. Blesk používám výhradně na reportážní účely, portréty fotím jen příležitostně (do albíčka). Kdo by měl zájem se podívat, jak ten blesk pracuje, tak na svých webovkách mám pár ukázek: www.radekcaga.wz.cz .... v sekci motorsport (od roku 2011). Celkově je to velmi sympatické zařízení a ten, kdo si ho pořídí určitě nebude litovat, zvlášť v případech, kdy v minulosti používal interní blesk.