Poradna Nissin Di700A pro Nikon

Autor: | Vloženo: 17.09.2015 000 19:44 | Témata: Poradna Nissin Di700A pro Nikon

Zoomování blesku

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jestli jde nastavit zoom (velikost kužele záblesku) přímo v menu blesku.Při propojení s masterem to v menu masteru jde,ale v menu blesku to nikde nevidím.Myslím si že tato funkce by měla velké využití i při nasazeném blesku na fotoaparátu,proto by mě udivovalo kdyby tato možnost nastavení byla k dispozici jen při propojení s masterem :-) Děkuji

  • 19. září 2015 - Oficiální zástupce obchodu 4studio.cz

    Dobrý den,

    bohužel manuální nastavení zoomu přímo z menu blesku nejde. Zoom lze manuálně nastavit až při použití s řídící jednotkou Air 1 (poslední možné nastavení - červeno-bílé Z).

    Nissin zřejmě počítá, že když máte blesk nasazený na sáňkách fotoaparátu, zoom bude vždy řízen fotoaparátem. Proto na samotném blesku nastavíte jen minimum funkcí. Až když blesk sundáte z fotoaparátu a chcete ho použít mimo tělo, budete potřebovat měnit zoom blesku manuálně. A to lze přes řídící jednotku Air 1. Pokud ale použijete jiný radiový odpalovač, zoom změnit nelze.

    Bohužel nemáme info, že by na tom Nissin v blízké budoucnosti něco měnil. Ale každopádně bych si pohlídal nové firmware pro Di700A, třeba se tam tato možnost ještě objeví.

    Blesk Nissin Di700A s řídící jednotkou - http://www.4studio.cz...

    S pozdravem Tým 4studio.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.